Tirsdag 1.desember: Bakedag på Café Grevinnen på Bogstad gård. For mer informasjon http://www.bogstad.no/ Kan kombineres med tur s. 130.

Fredag 4.desember: Julejazz kl 20 på Hellviktangen på Nesodden. For mer info se på: http://www.hellviktangen.no/ . Kan kombineres med tur på kyststien s. 160 i boka.

5. og 6. desember: Julemarked på folkemuseet på Bygdøy. Her blir det konserter, salgsboder og aktiviteter for barn. Se http://www.norskfolkemuseum.no/ Kan kombineres med tur langs sjøen til Paradisbukta. Se s. 166 i boka.

Søndag 6.desember: Åpent inn til dyra i fjøset på Bogstad gård. For mer informasjon http://www.bogstad.no/ Kan kombineres med tur s. 130.

Søndag 6.desember: Julemesse på Søndre Ås gård på Holmlia. Se s. 195 i boka eller på www.sondreaas.no

12. og 13. desember: Julemarked på folkemuseet på Bygdøy. Her blir det konserter, salgsboder og aktiviteter for barn. Se http://www.norskfolkemuseum.no/ Kan kombineres med tur langs sjøen til Paradisbukta. Se s. 166 i boka.

Mandag 14. desember: Dukketeaterforestilling på Nordre Lindeberg gård i bydel Alna. For mer infor se http://www.bydel-alna.oslo.kommune.no/kultur_og_fritid/nordre_lindeberg_gard Se også om andre besøksgårder i boka s. 194