Som nybakt småbarnsmor savnet jeg en turbok som ga tips til kortere og lengre turer i Oslomarka som passet til vårt behov. Siden jeg ikke fant noen god oversikt over mulige trilleturer verken i bøker eller på nett, satte jeg i gang prosessen med å lage boken selv. Et drøyt år seinere er boka nå i butikkene!

Boka er ikke bare for småbarnsforeldre med barnevogn, men for alle som ønsker eller trenger et lett turterreng. Boka har gode kart og totalt over 50 turtips. Alle turene går enten i marka eller langs sjøen i Oslo-området – fra Øvresaga i øst til Sæteren gård i vest til Kikut i nord og til Hvervenbukta i sør.

I forbindelse med de ulike turene finner du informasjon om badeplasser, fiskevann, kanoutleie, hytter og åpningstider eller evt utleiemuligheter, historikk, alternative turer, besøksgårder og mye mer.

Alle turene har et eget avsnitt med informasjon for bevegelseshemmede: om veien er egnet for rullestol og om det er baderampe, handikaptoalett og lignende.

Boka er nå å få kjøpt både hos Tanum, Norli, Ark og Libris samt flere nettforhandlere, for eksempel på http://www.bokkilden.no. Man kan også kjøpe den direkte fra Gyldendal forlag. Prisen er 299,- kr.